De opzichter is een bekende rol uit de bouwwereld. De opzichter bewaakt de belangen van de klant, bewaakt de voortgang van het traject en zorgt ervoor dat alles tijdig, binnen budget en naar uw wensen wordt opgeleverd. In de bouwwereld wordt het inzetten van een opzichter als normaal gezien, omdat de meeste mensen geen kaas hebben gegeten van de complexiteit van een bouwproject, en besteden ze hun toezichthoudende taak uit aan een expert.

Binnen de IT wereld kennen we deze rol niet, toch heeft Cavero ervaren dat het voor u als klant nuttig kan zijn om uw complexe IT trajecten te laten begeleiden door een ervaren opzichter.

De IT-opzichter brengt zijn expertise mee zodat hij uw leverancier(s) kan controleren op inhoud en op proces. De IT-opzichter zorgt ervoor dat u de controle houdt over het traject, onterecht meerwerk niet gefactureerd wordt en uw eisen daadwerkelijk correct gerealiseerd worden.

Onze IT-opzichters zijn allround IT-ers met focus op software ontwikkeling. Zij zijn gegroeid in deze rol door in alle aspecten van software ontwikkeling een rol vervuld te hebben. Veelal begonnen als softwareontwikkelaar en doorgegroeid naar business-analist en projectleiding. Hierdoor zijn zij uitstekend in staat uw belangen te behartigen en in alle aspecten van het traject de hoogst haalbare kwaliteit te waarborgen.

Waarom een IT-opzichter inzetten?

U heeft als opdrachtgever veel kennis van uw eigen business, maar u bent geen IT-er. U heeft al ervaringen uit het verleden waarbij projecten niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd voor het vooropgestelde budget of binnen de afgesproken tijd. Het budget is vergroot, de opleverdatum verplaatst en uw vertrouwen in IT leveranciers is gekrenkt.

Dan is de IT-opzichter ideaal voor u. U heeft een partner die u de zorgen uit handen neemt en uw belangen bewaakt, uw leverancier(s) Illustratie IT-opzichter

De IT-opzichter communiceert op dagelijkse basis met u over de voortgang en eventuele problemen, ontneemt u de administratie en begeleidt het gehele traject. Hierdoor kunt u zich blijven focussen op wat voor u belangrijk is.

De voordelen op een rij

De IT Opzichter zorgt ervoor dat uw IT projecten succesvol verlopen en u zich kunt blijven focussen op uw business.

  • U heeft een sparringpartner met kennis van zaken
  • De dagelijkse rompslomp rondom een project wordt u uit handen genomen
  • Uw leveranciers worden gecontroleerd op inhoud
  • Uw projecten worden succesvol afgerond
  • Projecten blijven binnen budget en worden op tijd opgeleverd
  • De uitrol wordt succesvol begeleid