Blog

Een Caveriaan is heen gegaan

Op 8 januari 2022 bereikte ons het droevige nieuws dat onze collega Wouter Spaans op 41-jarige leeftijd was overleden.

Wouter tilde onze belangrijke kernwaarde Wederkerigheid naar een episch niveau. Collega’s waren in zijn gedachten en hij stond altijd voor ze klaar. Wouter was een betrokken en geliefde collega. Een collega die nieuwe collega’s spontaan opbelde om kennis te maken, de ideale buddy.

In één van de laatste gesprekken die we met Wouter voerden gaf hij aan de wereld door een paarse Cavero bril te zien. Apetrots was hij om in zijn Cavero Tesla te rijden en onderdeel te zijn van ons team. Zelfs tijdens zijn uitvaart nam alles wat de collega’s en Cavero de afgelopen bijna 7 jaar voor hem betekend had een prominente plek in.

Het gemis van deze prachtige collega is onbeschrijfelijk. Het confronteert ons met de vluchtigheid van het bestaan. We zijn druk met van alles waardoor we te vaak te weinig toekomen aan de dingen die er echt toe doen.

We hebben bij Cavero het jaarlijks uurtje Wouter Spaans afgesproken. Ieder jaar in januari besteden collega’s een uurtje aan een dierbare die ze eigenlijk te weinig spreken of zien en schrijven dat op de code ‘Wouter Spaans’.

We sluiten af met een stukje van Gerrit Komrij:
“Er was een vriend aan wie ik heb geschreven, een rots waar ik mijn naam in heb gekerfd. Je bent een deel van alles bij je leven en alles blijft bestaan wanneer je sterft.”

Rust zacht grote vriend.

Jaaa, we mogen weer!
Kan het nog, een terugblik op 2021?