Blog

Trots op collega Arjan de Haas, hij maakte in zijn vrije tijd een prothese

Trots, zo kun je ons gevoel zeker omschrijven. Collega Arjan de Haas maakte een prothese voor een 15-jarige jongen. Op 6-jarige leeftijd verloor hij zijn vingertopje en kwam niet in aanmerking voor een vergoeding, omdat hij nog niet is uitgegroeid.
Enabling the future
Collega Arjan vond de oproep van de jongen via http://enablingthefuture.org/ en ging in zijn vrije tijd aan de slag met het ontwikkelen van een prothese. Hij startte met het opmeten van de maten bij de jongen thuis. Vervolgens heeft hij zwart plastic en schroefjes besteld en bij de vishandel gratis vislijn kunnen regelen. Met de 3D printer heeft hij de onderdelen die nodig waren geprint. Vervolgens alles schoongemaakt, in elkaar gezet en is naar hem toegereden om het te passen. Na een paar aanpassingen heeft hij de prothese bij hem afgeleverd.
Arjan heeft hiervoor gebruik mogen maken van de mogelijkheden de 3D printers van het Fablab. En wij van Cavero mochten ook een financiƫle bijdrage leveren.

Cavero is graag betrokken bij dit soort initiatieven en staan open voor andere maatschappelijk betrokken projecten. Wij zetten graag onze expertise technisch of anders in.

Mede-Loods Dutch Angle TV maakt prachtige documentaire over de reis van de D-Day vlag
Cavero verhuist naar de Loods